Sebi Pharma Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Mucit Şebnem Özen Kimdir?

şebnem özen kimdir

Sebi Pharma Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Mucit Şebnem Özen Kimdir?

Türk Mucit Şebnem Özen, 1976 tarihinde Manisa’da doğmuş, İlk ve Ortaöğretimini Manisa’da tamamlamıştır. Üniversite eğitimini Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinde tamamlamıştır.

Küçük yaşlarda başlayan ve bu kişiler için büyük bir problem olan sivilce ve sivilce izlerini tedavi etmek için Şebnem Özen erken yaşta araştırmalara girmiş ve kariyerine de bu yönde şekil vermiştir. Küçüklükten beri kimyasal maddelere merakı olan Şebnem Özen, deterjan kutularının üzerindeki içerikleri dahi okuyarak hepsi hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyordu. 1980’li yılların başında gazetelerde yer alan “Cilt problemlerine bitkisel çözümler” adı altında makaleler okuyup ve her aktarda bulunan ürünleri incelemeye başladı. Onüçlü yaşlarda parfümerilerden sivilcelerine iyi gelecek kremler almak istemesi ancak yaşına uygun olmadığı için alamaması Şebnem Özen’i pes ettirmedi. Bir gün tekrar gittiği parfümeride ona uygun bir jel olduğunu öğrendi. Kullandığı ürünün iyi geldiğini fark etti ancak cildinin hassas olması yüzünden jel tahriş yapmıştı. Bu yüzden sivilce yapma ihtimaline

Read More...

Şekersiz harika kurabiye tarifi

şekersiz harika kurabiye-tarifi

ŞEKERSİZ HARİKA KURABİYE TARİFİ

3.5 malzemeli şipşak kurabiye 

Bugün sizler için çok özel bir tarif hazırladık. Tarifimizin adı 3.5 malzemeli şipşak kurabiye. Tarifimizi Diyetisyen Gizem Şimşek Aktaş öneriyor. Bu şekersiz harika kurabiye tarifinin en güzel tarafı diyetteyken yiyebiliyor olmanız.

Bazen bir film açarsınız, bir fincan çay koyarsınız yanına, ama bir şey eksiktir…:) Mesela atıştırmalık bir şeyler 🙂 Ama sağlıklı besleniyorsunuz  ya da diyettesiniz ! ne yeseniz , ne yeseniz? Tamda öle bir tarif var hem de 3.5 malzemeli, içinde şeker -un olmayan, fakat yerken asla anlaşılmayan minik kurabiyeler… Yapılması da çok kısa sürüyor. Yapılışının ardından şekersiz harika kurabiye leriniz atıştırmalığınız hemen hazır. Bu tarifi de ara öğünlerinizde 1-2 adet 1 fincan sütlü kahve ile tüketebilirsiniz.

Şekersiz harika kurabiye tarifi şu şekilde:

Malzemeler:

1 su bardağı dut kurusu

1.5 su bardağı ceviz

1 yumurta

1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

şekersiz harika kurabiye-tarifiYapılışı:

Dut kurusunu mutfak robotunda toz haline gelene kadar karıştırın. Üzerine cevizin tamamını ekleyin, robotu çalıştırmaya devam edin, ceviz yağını bırakmaya başlayacak ve harç hamur haline gelmeye başlayacak, ardından 1 yumurtayı ekleyip hamuru karıştırın, isteğe bağlı bu aşamada tarçın ekleyebilirsiniz, ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, üzerine çatal ile bastırın (bu malzemeler ile 12 adet kurabiye elde edebilirsiniz)

Önceden ısıtılmış 170 ‘ C fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kurabiyenizi afiyetle yiyebilirsiniz.

İçinde birçok katkı maddesi bulunan , size doygunluk hissi vermeyen, bir süre sonra tekrar acıktıran ürünler yerine evinizde kendiniz hazırlayacağınız sağlıklı atıştırmalıklar yapmaya başlamak, sağlıklı beslenmeye geçiş aşamasında sizi merdivenlerde hızla tırmandıracaktır.

Diyetisyen Gizem Şimşek Aktaş‘a tavsiye ve bu lezzetli tarifi için Moda la ST ekibi olarak çok teşekkür ederiz.

Read More...

Gaz sancılarına ne iyi gelir?

gaz sancılarına en iyi gelen şey

Gaz sancılarına ne iyi gelir ?

Gaz sancılarına ne iyi gelir şeklinde sık gelen maillerinize istinaden araştırdık ve yeni makalemizle sizlerleyiz. Gaz sancılarına en hızlı pratik çözüm yolu olarak sizlere

Read More...

Burak Özçivit Rus Mankeni Engelledi

Burak Özçivit Rus Mankeni Engelledi

Burak Özçivit Rus Mankeni Engelledi

Sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan Burak Özçivit Rus Manken Victoria Bonya’nın

Read More...